Regenwater infiltratie

Infiltration

Regenwater infiltratie is een wateropvang methode waarbij regenwater in de bodem dringt en in de onverzadigde zone van de bodem komt.

Regenwater infiltratie.

Voordelen en toepassingen

Waarom regenwater infiltratie?

Hiermee kunt u regenwater opvangen maar daarnaast ook water opvangen dat op het directe gebied boven de ondergrondse opslag terechtkomt. Hierdoor worden voedingsstoffen en mineralen verzameld die in de grond zitten. Goed om uw planten mee water te geven dus.

Materialen en onderdelen

Hoe werkt infiltratie?

De tanks zijn verzegeld behalve de bovenkant, hier plaatsen we een speciaal permeabel membraan. Met dit systeem kunt u water van uw dak, afvloeiing en water van de directe oppervlakte opvangen. Dit systeem is een grote stap in de ondersteuning van het creëren van een cirkelvormige tuin, waarbij het water dat wordt gebruikt om de tuin te besproeien, wordt hergebruikt, met belangrijke mineralen voor planten.

We maken onderscheid in een drietal Infiltration-systemen: basis, standaard en pro. Het grootste verschil tussen deze pakketten heeft te maken met de manier waarop het infiltratiesysteem wordt toegepast. Meer informatie hierover is terug te vinden op onze pagina offerte aanvragen.

Hoe kun je regenwater opvangen?

Wat doen wij?

Wij leveren en installeren een volledig regenwateropvangsysteem of infiltratiesysteem voor u. Dit doen wij aan de hand van onderstaande projectmatige stappen.

  • $1. Site-onderzoek
  • $2. Graafwerk
  • $3. Textiel en membraan
  • $4. Tank plaatsing
  • $5. Aansluitingen
  • $6. Dichtgooien
  • $7. Advies en nazorg

Kom meer te weten over alle project stappen door onze volledige werkwijze te lezen.

Pomp voor wateropvangsysteem.

We mine rain

Offerte aanvragen

Is uw interesse gewekt en wilt u ook kosten besparen door regenwater te gaan opvangen en hergebruiken? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan.