Werkwijze

Wat leveren en installeren wij?

Wij installeren een volledig regenwateropvangsysteem. Op deze pagina zijn alle stappen van onze werkwijze terug te vinden.

Site onderzoek regenwateropvangsysteem van Rainmine.

1. Site onderzoek

Nadat u de capaciteit van uw Rainmine heeft bepaald, doen we een site-survey op locatie. Het site-onderzoek is om ervoor te zorgen dat we de oplossing kunnen leveren binnen de geplande planning.

Regenwateropvangsysteem materialen van Rainmine.

2. Graafwerk

We graven een gat voor de kratten, hierdoor wordt rekening gehouden met de diepte van de kratten, minimaal 60cm afdekvuil en een laag zand. De zandlaag is minimaal 15 cm en wordt dikker afhankelijk van het aantal modules dat je stapelt. De zandlaag krijgt een kleine hoek van 1,5 °. dit is om ervoor te zorgen dat al het water naar het laagste punt stroomt en maakt onderhoud en reiniging indien nodig gemakkelijker.

Regenwateropvangsysteem materialen van Rainmine.

3. Textiel en membraan

Afhankelijk van de gewenste oplossing wordt er een eerste laag textiel neergelegd. Dit beschermt niet alleen het membraan, maar zorgt ook voor een doorlatende laag voor infiltratie. Hierop wordt een laag HDPM folie geplaatst, dit vormt een stevige waterdichte barrière (afhankelijk van de door u gewenste oplossing). Ten slotte wordt een tweede laag textiel geplaatst – dit beschermt het membraan van binnenuit en zorgt voor waterinfiltratie van bovenaf.

Regenwateropvangsysteem materialen van Rainmine.

4. Module plaatsing

Elke module duurt ongeveer 1,5 minuut om te monteren en te koppelen. De hemelwatertoegang is bevestigd en afhankelijk van de oplossing wordt het overtollige water via de textiel- of afvalwaterafvoer in de bodem geloosd. Grote projecten kunnen een apart inspectiegat krijgen.

Regenwateropvangsysteem materialen van Rainmine.

5. Aansluitingen

Leidingen en bladbladfilter worden overeenkomstig gemonteerd en geplaatst, evenals de overloop. Installatie en montage van alle leidingen, buizen, kratten enz. Zijn inbegrepen – werken van derden zoals irrigatiesystemen, huiswaterzuivering, enz. Zijn niet bevestigd.
Regenwateropvangsysteem materialen van Rainmine.

6. Dichtgooien

Zand en aarde wordt aan de zijkanten van de kratten opgevuld die wordt verdicht – de bovenste laag wordt teruggeplaatst, dit is de aarde en in de meeste gevallen het gras.
Regenwateropvangsysteem materialen van Rainmine.

7. Advies en nazorg

Afhankelijk van de tijd van het jaar waarin u uw regenmijn installeert, raden we u aan deze in de eerste week ongeveer halverwege te vullen. Hierdoor kan de oplossing bezinken en kunnen kleine aanpassingen aan de leidingen worden aangebracht.

Welke materialen worden meegeleverd

  • Modules: 300KN / m² modules op basis van uw configuratie en maat vereisten.
  • Textiel: 2 lagen stof die de volledige regenmijn bedekken – 300 g / m²
  • Membraan: er wordt een 1 mm dik membraan gebruikt dat de onderkant, zijkanten en ongeveer 10% van de bovenkant van de regenmijn bedekt.
  • Filterblad: past pijpen tussen DN70 (2,8” ) en DN110 (3,9” ) en een DN50 (1 ¼“ ) uitgang De filter is geschikt voor daken tot 200m² en komt in standaard grijs. Montage van het filter en aansluiten van de slangen is inbegrepen.
  • Hemelwatervoorziening: we gebruiken een DN50 pvc-leiding en leveren maximaal 4 meter.
  • Pomp: we leveren de Trotec TGP 1005E met elektronische drukschakelaar voor automatische regeling van de waterstroom en bescherming tegen drooglopen.
  • Pomptoevoerbuis: dit is de buis die in de tank wordt ondergedompeld en de pomp voedt, wij leveren een standaard lengte van 4 meter. De buis DN25 (1” ) en tricot geweven voor duurzaamheid.
  • Tuinslang: we leveren een tuinslang van 25 meter.

We mine rain

Offerte aanvragen

Is uw interesse gewekt en wilt u ook kosten besparen door regenwater te gaan opvangen en hergebruiken? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan.